Næssgården's Biona Bindji er paret med Sjouwke Jorne Fân Bûten Ùt.

Nå er det lenge siden sist jeg har skrevet noe, men det er sommer og ungene har ferie så da blir det ikke mye tid forran dataen. Vi har jo også Taro og Enzo her hjemme enda og de trenger mye tid nå. Det er litt synd at de ikke har fått noen familier enda, kan ikke skjønne det egentlig for de er noen helt utrolige hunder. Taro er en stor gutt, litt ferdinand aktig som skal utforske alt og tar seg rimelig god tid. Enzo er en litt mindre propell som elsker å herje og løpe. På tur i skogen viser han vei og er ikke redd for noe. Skulle nesten ønske jeg kunne hatt begge selv, men 5 hunder blir for mye. Jago, Hero,Iri og Bella har funnet seg til rette i sene nye hjem. Det er så koselig når vi får meldinger og bilder av dem. Jeg skal få oppdatert med bilder så snart jeg har litt ekstra tid. Fortsatt god sommer Kul

Da var bebisene våre blitt 8 uker allerede. De er noen viltre skapninger som snur huset på hue. Dette er ikke noen redde forsiktige små valper, men en vilter flokk som elsker å bølle. På dagen er de stort sett ute hvis været er fint, der kan de løpe rundt på jordet og herje fra seg litt spillopper. Jago dro fra oss på søndag, han har flyttet til Kvam. Det var jo litt trist når han skulle dra og ungene ville ikke helt slippe han, men etter noen timer fikk vi ett koselig bilde der han leker i snøen på vei over fjellet. Nå har han en stor fin hage å passe på og jeg tror han og Marianne kommer til å få det vedlig fint sammen. Til fredagen blir Iri hentet, hun er en ordentlig bølle og pleier å komme løpende inn i stua når de andre sover. Hun skal flytte til Ålesund. Og Lørdag skal Bella ble hentet, hun skal flytte til Hareide utenfor Ålesund så nå blir det vestlendinger av disse her. Etter Hero har blitt hentet i neste uke sitter vi igjen med to gutter. Disse har jeg ikke funnet noe hjem til enda så hvis dere vet om noen snille og turglade mennesker så kan dere jo tipse dem om disse gutta. Nå skal jeg begynne med ukas kollipping, bare 144 hundeklør og 2 katteklør ( har en katt med litt for mange tær så da blir ikke alle neglene slipt normalt). Kloklipping er egentlig bare kos for da får man litt ekstra alenetid med hvert enkelt dyr og får sjekket att alt står bra til både forran og bak. De store hundene står bare oppreist eller legger seg ned og venter på at jeg skal bli ferdig og valpene ligger på fanget. Ikke noe problem, detta har vi gjort hver uke siden de var 3 uker gamle :)

 

 

Tiden går så veldig fort og de små krabatene blir stadig større og mer rampete. Vi har hatt noen hyggelige valpebesøk denne uka og jeg vet det er noen som venter veldig på å få sitt nye familie medlem hjem snart. 4 av valpene er solgt, men blir ikke levert ut før de har passert 8 uker, men vi har fortsatt to gutter igjen som vi ikke har bestemt noen eier på enda. I går ( mandag) var valpene på sin første kjøretur. Jeg tok de med når jeg skulle hente ungene og det gik veldig fint, det var litt piping men lurer på om det var mest for å komme ut til Bindji som lå å slappa av utenfor buret. Da ungene var plukket opp tok vi en tur opp ved skytebanene  på Heistadmoen for å se om det var noe aktivitet, men det var det dårlig med. Tenkte å få litt skudd trening i samme slengen. Vi hører jo skudd helt hjem men det er ganske lavt. Ingen av valpene er vare for lyder og det er kansje ikke så rart når de vokser opp med 3 barn i huset. Nå gjenstår bare dyrlegebesøket løpet av uken så er førstemann klar til å reise fra oss på søndag. Det blir jo med litt blandede følelser vi må si farvell til Javo gutten, men jeg er sikker på at han får det helt supert i Voss.

Tiden går så alt for fort så det har blitt dårlig med oppdateringer de siste ukene, men valpene vokser i super fart. De er så utrolig nydelige og trivelige alle sammen, en drøm og ha i hus. Nå som vi har hatt det varmt og godt i lufta har valpene vært masse ute og kost seg. Jeg tar de ut på morningen og rusler litt rundt på gressjordet så de får løpt og herjet, deretter legger de seg i luftegården ute og slapper av litt til frokosten er klar. Matlysten er på topp så det begynner å gå litt for her. Etter frokost slokner de stort sett alle sammen, etter ett par timer er det leking på jordet igjen før de får komme inn og slappe av litt i hula si. Siden det har vært veldig varmt midt på dagen har de vært inne da. Så er det lunsj tid og litt ro før det er ut og herje igjen. Valpene storkoser seg når de løper rundt i det høye gresset og lukter på blomster og kanskje finner en leke de kan komme løpende med. Etter ca 15 min lek er de utslitte og kryper sammen ute i luftegården sin. Før de skal inn igjen går vi en liten runde rundt huset og låven og gir de kveldsmat, når de kommer inn da er det natta . Da kryper 6 små tasser seg godt sammen og slokner etter en lang dag. 

Det er morsomt å følge opp valpene og se forskjellene på de. Noen er tøffere enn andre og finner på mere ramp. Men de er alle sammen veldig sosiale og kosete. 

 

 

Nå er valpene blitt 3 uker allerede og "barseltiden" er over. I dag skal valpene flytte ned på kammerset ved kjøkkenet, der kan de få med seg alt som skjer og få komme ut av valpekassa og utforske verden. Valpene har fått mye besøk i det siste og det setter de stor pris på, de elsker å ligge på fanget og kose. Bindji fullammer de fortsatt, men det blir ikke så lenge før de kan begynne å få litt valpegrøt Kul Nå om de er oppe og går rundt trenger de fort litt mer enn bare melka, selv om Bindji har nok til alle. Hun er en veldig flink mamma som passer på småtrolla, men nå blir hun med på småturer når de over. Schobben, Dipsi og kattene er borte og kikker på valpene men går ikke oppi kassa til de så det blir morro å se hvordan de reagerer når valpene tusler rundt gulvet. Det er ikke noe jeg frykter siden Schobben holder seg mest unna, han synes de er litt masete. Dipsi er jo fortsatt bare en stor valp selv om hun snart blir 2 år og kattene bare koser med alt vi drar inn i huset.

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE